Veel gestelde vragen

NONE

Mogen 65+ers net als bij het GVB gratis meereizen?

Nee, helaas, dat kan niet. Wij zijn een zelfstandige vereniging en zijn geen onderdeel van GVB of de Gemeente. Wij proberen onze prijzen zo laag mogelijk te houden, maar ontkomen er niet aan om wel ritten aan onze leden door te belasten.

Krijgen stadpashouders korting?

Nee, helaas, daarvoor hebben wij geen overeenkomst met de Gemeente Amsterdam. Wij proberen onze prijzen zo laag mogelijk te houden, maar ontkomen er niet aan om wel ritten aan onze leden door te belasten.

Welke route wordt er gereden?

Klik hier voor de route

Daarnaast brengen wij u naar uw adres binnen Nieuw-West, of het nu boodschappen doen is of een bezoek aan uw fysiotherapie. Wij helpen u op weg.

Op verzoek dopen wij de buurtbus om in boodschappenbus, onze vrijwilligers brengen u dan naar de markt of de favoriete winkel en helpen u waar nodig met uw boodschappen.

Hoe kan ik mij aanmelden als lid?

Door je bij ons in te schrijven via dit formulier en de betaling te doen met de gegevens die je in de welkomstmail ontvangt na inschrijving.

Waarom moet ik lid worden?

Het GVB heeft van de Gemeente Amsterdam de concessie verkregen om het OV in Amsterdam in te regelen. Omdat het GVB niet meer hier de lus van de 21 aandoet, heeft het Sportpark De Eendracht i.s.m. de buurt en de ondernemers Tuinen van West gekeken hoe dit gat gevuld kon worden. Stadsdeel Nieuw-West heeft hierbij ondersteunt en gefaciliteerd. Zij hebben de juridische kaders uitgezocht en het bleek dat een besloten vereniging geen concurrentie was voor het GVB en wij zo zonder concessie toch onze eigen buurt kunnen bedienen. Het enige is dat wij dus wel een vereniging moeten zijn en dus alle passagiers lid moeten zijn of moeten worden.

Hebben jullie nog chauffeurs nodig?

Ja, heel graag. Wij willen uiteindelijk een vrijwilligerspool opbouwen waar we chauffeurs naar eigen gewenst rooster kunnen indelen. Deels zullen onze eigen sportparkmedewerkers dit voor hun rekening nemen, maar grotendeels willen we de vrijwillige chauffeurs, die hiervoor een vrijwilligersvergoeding ontvangen, in blokken van ca. 4 uur indelen. Dus vind u het leuk om een handje te helpen, meld u zich dan aan via dit formulier

Pin It on Pinterest

Share This